Látványos mérkőzések a Felix Promotion őszi évadnyitó eseményén

Két súlycsoportban avattak új magyar-bajnokot a Felix Promotion International szombat esti telt házas budakalászi rendezvényén. A Kalászi Sportcsarnokban az „Ősz profibox eseményére” került sor.

A SportTV által is közvetített programban két magyar-bajnoki címmérkőzést is helyet kapott.  Harcsa Norbert (12 győzelem, 2 vereség) és Hegyi Barnabás (5 győzelem, 1 vereség) feszült egymásnak. A küzdelmet a rutinos Harcsa irányította, aki sorra nyerte a meneteket. Az idő múlásával szinte borítékolható volt, hogy az összecsapás pontozással fog befejeződni, amikor a 8. menet utolsó percében Harcsa egy nem túl nagy balhoroggal eltalálta Hegyit, akinek lábai „önálló életre keltek”, s padlóra került. A számolás után Harcsa lerohanta Hegyit, akit nem sokkal később Kovács Bence mérkőzésvezető vett ki a további küzdelemből (TKO).

Szintén az első bajnoki címének örülhetett a veretlen Urbán Ferenc (7 győzelem, 0 vereség) is, aki kihívóként lépett ringkötelek közé a cirkálósúlyú magyar-bajnoki övért Darmos József (13 győzelem, 3 vereség, 3 döntetlen) ellen. A szakértők előzetesen is komoly, látványos csatát vártak, ám végül a párharc minden várakozást felülmúlt: valódi tűzijátékot, és igazi „klasszikust” hozott a tíz menet. A küzdelem során Urbán látszott frissebbnek, ő volt aktívabb, és talált többet, de a 6. menet véghajrájában Darmos padlóra tudta küldeni kihívóját. A 10 menet után egyértelmű volt, hogy a leütés ellenére Urbán várhatja nyugodtabban az eredményhirdetést. Végül mindhárom bírónál 96-93 arányban a fővárosi ökölvívó nyerte ezt az egészen kiváló és látványos összecsapást.

Az Egedi Renátó – Görbics Gábor összecsapás viszont nem volt ilyen látványos, a „kezes-lábas” sportágakban hatalmas névnek számító Görbics meglehetősen enerváltan küzdött, s talán csak a 6. menetet tudta megnyerni a 8-ból. Egedi végig koncentráltan bokszolt, jutalma egy fölényes, egyhangú pontozásos siker volt.

Előzetesen remek küzdelemnek ígérkezett a Kispál Zoltán – Krämer Péter összecsapás is, ám itt nem alakulhatott ki igazán látványos párharc, mivel Kispál már az első menet legelején egy kőkemény balhoroggal padlóra küldte riválisát. Óriási leütés volt, az is csoda, hogy Krämer képes volt felállni, hogy folytathassa a küzdemet. A 4. menetre viszont egész jó lett a csata, ám a hajrában Kispál újra bemutatta legjobb ütését (balhorog), amitől Krämer ismét padlózott. Az érdi bunyósnak ekkor már nem volt elég a szünet ahhoz, hogy teljesen kitisztuljon, és tökéletes állapotban jelentkezzen a folytatásra: Kispál az 5. menet elején TKO-val diadalmaskodott!

A korábbi válogatott kerettag Serbán Henrik (1 győzelem, 0 vereség) sikerrel mutatkozott be a profi között. A 21 éves váltósúlyú ökölvívó 4 menetben, egyhangú pontozással nyert Kovács István ellen.

 

További eredmények

Daniel Buciuc – Bakar Gelenidze SD4

Cesar Juratoni – Ermin Avdic TKO2

 

A Felix Promotion International következő rendezvénye 3 hét múlva, október 12-én, Salgótarjánban lesz.